Coldenhove

Eerbeek

Coldenhove is een uitgestrekt landgoed waarvan de geschiedenis teruggaat naar de 14e eeuw. Vroeger draaiden de papiermolens hier op volle toeren. Nu kun je er heerlijk wandelen door stille naald- en loofbossen die worden afgewisseld door een golvend heideveld: de Zilvense Heide. De herder vertoeft hier dagelijks met zijn kudde heideschapen én koeien. In het bos wemelt het van de wilde zwijnen. Toch moet je voor een ontmoeting met een zwijn geluk hebben. De route doorkruist zijn leefgebied, dus de sporen van dit oerbeest – zoals omgewroete aarde – zijn in elk geval te zien. Deze korte wandeling is geschikt voor jong en oud; neem de tijd om de schaapskudde te bekijken, bosbessen te plukken en om naar zwijnen te speuren.

Kosten

Deze wandelroute kost € 2,00. Wat je krijgt is een digitaal bestand (PDF) met een duidelijke routebeschrijving, wetenswaardigheden en een overzichtelijk kaartje waarop de route is ingetekend. Het betalen en downloaden verloopt via een automatische betaaldienst.

Betaal en download

Download de wandelroute ColdenhoveKlik op de preview links, kies een betalingsmethode (iDeal of Paypal) en na de betaling verschijnt een downloadlink. De betaling duurt hooguit enkele minuten, dus je kunt vandaag nog wandelen!