Gulperberg en Gerendal

Zuid-Limburg

Boven op de Gulperberg staat een imposant Mariabeeld. Het is vanuit de wijde omgeving te zien. Het formaat van het beeld geeft het belang van de maagd Maria voor de katholieke bevolking goed weer. In de sokkel staat geschreven: ‘Alle geslachten zullen mij zalig prijzen’. Het is het begin van een pelgrimswandeling langs vele kruisen en kapellen. Maar de tocht biedt meer dan dat. De route gaat door een fenomenaal wandellandschap, met weidse uitzichten vanaf het mergelplateau en met lieflijke paadjes langs de Geul. Zo nu en dan moet er pittig worden geklommen, bijvoorbeeld op de intieme holle wegen. Het bekende Gerendal is de kroon op de wandeling.

Let op: goed schoeisel, modderige akkerpaden.

Kosten

Deze wandelroute kost € 2,00. Wat je krijgt is een digitaal bestand (PDF) met een duidelijke routebeschrijving, wetenswaardigheden en een overzichtelijk kaartje waarop de route is ingetekend. Het betalen en downloaden verloopt via een automatische betaaldienst.

Betaal en download

Wandelroute Gulperberg GerenbergKlik op de preview links, kies een betalingsmethode (iDeal of Paypal) en na de betaling verschijnt een downloadlink. De betaling duurt hooguit enkele minuten, dus je kunt vandaag nog wandelen!