Doornse Kaap

Utrechtse Heuvelrug

Deze stevige tocht die je van Leersum naar Doorn brengt, volgt de Utrechtse Heuvelrug van oost naar west. Onderweg beklim je achtereenvolgens de Donderberg, de Darthuizerberg, de Ruiterberg en de Doornse Kaap. Een niet geringe prestatie!

Op de flank van de Darthuizerberg zul je de kuiten voelen, want het gaat er steil omhoog. Uiteraard pik je de 25 meter hoge toren op de Doornse Kaap ook nog even mee. De trappen brengen je op bijna +80 meter NAP.

Deze boswandeling gaat vrijwel alleen over onverharde wegen en paden. Pas na de zandvlakte bij de Helenaheuvel kom je weer in het dal uit bij Doorn.

Kosten

Deze wandelroute kost € 2,00. Wat je krijgt is een digitaal bestand (PDF) met een duidelijke routebeschrijving, wetenswaardigheden en een overzichtelijk kaartje waarop de route is ingetekend. Het betalen en downloaden verloopt via een automatische betaaldienst.

Betaal en download

Download de wandelroute Doornse KaapKlik op de preview links, kies een betalingsmethode (iDeal of Paypal) en na de betaling verschijnt een downloadlink. De betaling duurt hooguit enkele minuten, dus je kunt vandaag nog wandelen!

Bergwandelingen in Nederland

Deze route is opgenomen in de gids ‘De mooiste bergwandelingen van Nederland’ van Rutger Burgers, Rob Wolfs en Sietske de Vet. Meer info: www.gegarandeerdonregelmatig.nl.