Leiden en Oegstgeest

Stadswandeling

Leiden is de stad van de wetenschap, al eeuwenlang. De Universiteit Leiden is zelfs de oudste universiteit van ons land. Dat is te danken aan Willem van Oranje, die de universiteit in 1575 oprichtte. Op deze wijze wilde hij de stad belonen voor het dappere verzet tegen de Spaanse bezetting. Dankzij de universiteit groeide Leiden tijdens de gouden eeuw uit tot de tweede belangrijkste stad van Nederland.

Deze gevarieerde wandeling voert niet alleen door de historische binnenstad, maar ook door kleine groene oases met oude landhuizen die bij het nabij nabijgelegen dorp Oegstgeest horen. De afstand van de route is met opzet kort gehouden, omdat er onderweg zo veel te zien is.

Kosten

Deze wandelroute kost € 2,00. Wat je krijgt is een digitaal bestand (PDF) met een duidelijke routebeschrijving, wetenswaardigheden en een overzichtelijk kaartje waarop de route is ingetekend. Het betalen en downloaden verloopt via een automatische betaaldienst.

Betaal en download

Download de wandelroute DiepenheimKlik op de preview links, kies een betalingsmethode (iDeal of Paypal) en na de betaling verschijnt een downloadlink. De betaling duurt hooguit enkele minuten, dus je kunt vandaag nog wandelen!