Markelose Berg

Markelo

Deze wandeling voert door een vriendelijk glooiend landschap van open akkers, bossen en dromerige dorpen. In Stokkum passeer je enkele fraaie oude boerderijen, die tot de verbeelding sprekende namen dragen als Roelvink, Klein Wannink en De Hoestink.

Markelo staat bekend als ‘het dorp tussen de vijf heuvels’. Rondom het dorp liggen de Herikerberg, Dingspelerberg, Kattenberg, de Hulpe en de Markeloseberg. Hoewel ze alle vijf niet boven de 50 meter uit komen, is de omgeving voor Hollandse begrippen toch bijzonder heuvelachtig. Een oud kerkenpad, een nog in werking zijnde molen en een Engels Theehuis maken deze wandeling extra aantrekkelijk.

Kosten

Deze wandelroute kost € 2,00. Wat je krijgt is een digitaal bestand (PDF) met een duidelijke routebeschrijving, wetenswaardigheden en een overzichtelijk kaartje waarop de route is ingetekend. Het betalen en downloaden verloopt via een automatische betaaldienst.

Betaal en download

Download de wandelroute MarkelosebergKlik op de preview links, kies een betalingsmethode (iDeal of Paypal) en na de betaling verschijnt een downloadlink. De betaling duurt hooguit enkele minuten, dus je kunt vandaag nog wandelen!

Bergwandelingen in Nederland

Deze route is opgenomen in de gids ‘De mooiste bergwandelingen van Nederland’ van Rutger Burgers, Rob Wolfs en Sietske de Vet. Meer info: www.gegarandeerdonregelmatig.nl.