Schapeneiland Texel

Den Burg

Wie de eerste stappen op Texel zet, heeft meteen het eilandgevoel te pakken. Een vleugje wind, deinende golven, groene weilanden met eindeloos veel schapen. Het meest voorkomende schapenras in Nederland heet niet voor niets ‘texelaar’. In het voorjaar huppelen er honderden lammetjes vrolijk door de wei. De eilanders maken dankbaar gebruik van hun schapen: ze spinnen de wol, maken kaas van de melk en verkopen het lamsvlees. En wat is nou dat eilandgevoel? “Rust, ruimte, geen files, treinen of stress”, aldus een echte Texelaar. Waag de oversteek er ervaar zelf het eilandgevoel!

Kosten

Deze wandelroute kost € 2,00. Wat je krijgt is een digitaal bestand (PDF) met een duidelijke routebeschrijving, wetenswaardigheden en een overzichtelijk kaartje waarop de route is ingetekend. Het betalen en downloaden verloopt via een automatische betaaldienst.

Betaal en download

wandelroute-texel-preview-150x70Klik op de preview links, kies een betalingsmethode (iDeal of Paypal) en na de betaling verschijnt een downloadlink. De betaling duurt hooguit enkele minuten, dus je kunt vandaag nog wandelen!