Sinds kort vaart een fietsveer tussen de eilanden Funen, Langeland en Omø voor de westkust van Seeland. Van Omø is het mogelijk met een regulier veerbootje naar Stigsnæs aan de westkust van het eiland Seeland te reizen. Fietsliefhebbers kunnen op deze manier een aantal aantrekkelijke Deense eilanden ontdekken zonder afhankelijk te zijn van bruggen of grote autoveerboten. Ook betekent het dat fietsers de Grote Belt weer gemakkelijk kunnen oversteken. De sinds enkele jaren bestaande brug-tunnelverbinding tussen Funen en Seeland is verboden voor fietsers.
Kopenhagen heeft voor het nieuwe vakantieseizoen weer 2000 speciale stadsfietsen in circulatie gebracht, die gratis kunnen worden geleend voor gebruik in de oude binnenstad. Er wordt alleen een statiegeld van 20 Deense Kronen gevraagd. Het is het tiende achtereenvolgende jaar dat in Kopenhagen gratis stadsfietsen in omloop zijn. Het project wordt grotendeels betaald met de opbrengst uit reclame die op de fietsen is aangebracht.
Planet