Niet de Veluwe of Drenthe zijn de beste fietsregio’s in Nederland, maar de Achterhoek. Vanwege de rust, de dichtheid aan fietspaden en de vele plattelandsweggetjes, vinden de recreatieve fietsers. Dichtheid aan fietspaden, veel plattelandsweggetjes en geringe drukte scoren hoog bij recreanten.
Het is allemaal te lezen in de resultaten van het onderzoek van het Wageningse onderzoeksinstituut Alterra. Dat ontwikkelde een methode waarbij regio’s met elkaar te vergelijken zijn wat betreft het recreatieve fietsen. Zes regio’s – Drenthe, de Achterhoek, de Veluwe/Gelderse Vallei, het Rivierengebied, de Regio Arnhem-Nijmegen en de Utrechtse Heuvelrug – werden onderzocht. Twee hoofdindicatoren speelden een rol in het onderzoek: ‘landschap en voorzieningen’ en ‘beleid, product en promotie’.
De Stentor (gratis registratie verplicht)