Regelmatig laait de al jaren sluimerende discussie weer op: is langdurig zitten op een fietszadel nadelig voor de mannelijke potentie? In het laatste nummer van het wetenschapstijdschrift Journal of Urology is daarover een artikel verschenen.
Persbureau Reuters probeert dat onderzoek samen te vatten in een berichtje, maar veel duidelijker wordt het allemaal niet. Volgens Reuters veroorzaakten lange fietstochten in 4% van de gevallen tijdelijke impotentie. Aanpassingen aan de fiets kunnen het probleem verlichten, maar een uitsparing in het zadel om de druk te verlichten maakt het daarentegen juist erger. Opvallend is dat mountainbikers een verhoogd risico lopen, vooral als het stuur zich hoger bevindt dan het zadel.
» Reuters
Journal of Urology
Update: ook de Telegraaf heeft intussen melding gemaakt van het Reuters-bericht.
» Telegraaf