De PvdA wil dat alle nieuwe fietsen vanaf volgend jaar worden uitgerust met een streepjescode. Alle codes worden vervolgens in een landelijk register opgenomen op internet waar, zonder tussenkomst van de politie, elektronisch aangifte gedaan kan worden van fietsendiefstal.
Op die manier kunnen volgens de PvdA fietsenhandelaren, stadswachten, politie en consumenten eenvoudig zien of een fiets is gestolen. Een jaar later zouden alle fietsen van een streepjescode moeten zijn voorzien. PvdA-Tweede-Kamerlid Depla presenteert vrijdag zijn plan bij een rijwielhandelaar in Utrecht.
PvdA
ANP via Volkskrant
ANP via Telegraaf
Novum via Nieuws.nl
De Fietsersbond is positief over het feit dat de PvdA en Wim Kok vandaag in Utrecht een anti-fietsdiefstalplan presenteren. Het registreren van de fiets met een sticker waarop een streepjescode staat, lijkt een haalbaar, goedkoop en relatief simpel alternatief voor de anti-fietsdiefstalchip.
Fietsersbond