Na 44 jaar worden de activiteiten van de Stichting Fiets! op een laag pitje gezet, maar de stichting wordt niet opgeheven. Het stichtingsbestuur, waarin afgevaardigden van de RAI Vereniging en de BOVAG vertegenwoordigd zijn, heeft daartoe besloten. “De activiteiten van de stichting zijn stuk voor stuk overgenomen door de markt en de brancheorganisaties en daarmee zit de taak er voor het samenwerkingsverband van BOVAG en de RAI Vereniging op”, aldus secretaris Stef Stock. “Wellicht is er in de toekomst nog een aanleiding om het samenwerkingsverband weer te activeren.”
De Stichting Fiets! werd in 1960 opgericht om het fietsgebruik en het fietsklimaat in Nederland te bevorderen door middel van collectieve promotiecampagnes. Naast deze PR-activiteiten is de Stichting Fiets! ook actief geweest op het gebied van het beïnvloeden van de Haagse politiek. Deze taak is geleidelijk al overgenomen door BOVAG en de RAI Vereniging. De Stichting Fiets! is ook de grote gangmaker achter de Fiets van het Jaar-verkiezing en zal deze verkiezing gewoon blijven organiseren.
De Tweewieler