De Fietsersbond ziet niets in de plannen van minister Peijs (Verkeer) om fietsers te verplichten een witte voorreflector te voeren. Volgens Peijs komt dat de verkeersveiligheid ten goede, maar volgens de bond is het een overbodige maatregel.
Maar als het aan de Fietsersbond ligt, is het verspilde moeite. Een woordvoerder: “Een goede koplamp straalt een bundel licht uit. Voor automobilisten is daarmee de fietser komend vanaf de zijkant ook goed te zien. Een reflector werkt pas als je er recht voor staat. Een koplamp is daarom superieur aan een reflector. Dat ding werkt niet en is overbodig. De minister suggereert dat hiermee de verkeersveiligheid beter wordt, maar argumenten hiervoor ontbreken. Ik snap ook niet waarom de branche hier zich zo sterk voor maakt. Pff moet je hiervoor vijftien miljoen fietsen optuigen? Ze kunnen beter investeren in goede koplampen.”
Eindhovens Dagblad (registratie)
Nederlands Dagblad