Herstel Eper Beken. Sanering Dorpse Beek Vaassen. Retentie Smallertse Beek. Schoonmaak Hartensemolen Beek. Allemaal over gelezen en van gehoord. Maar: waar stromen die beken nu eigenlijk? Of: hoe zien retentiebekkens er in werkelijkheid uit?
Het Waterschap Veluwe stippelde een 40 km lange route uit langs al die punten die de afgelopen jaren om een of andere reden in het nieuws zijn geweest. De route loopt grofweg van Vaassen (Cannenburch) naar het Apeldoorns Kanaal, Kievitsveld, Zuuk, Papenstraat, Wissel, Tongeren, Wisselse Veen, Schaveren, Hanendorp, Hertenkamp, Niersen en terug naar Vaassen.
Dankzij een Europese subsidie kon het waterschap ook een bijbehorend routeboekje maken met een routebeschrijving, informatie, verklarende teksten, een kaartje en foto’s. De fietsroute is gratis te bestellen via de website van het waterschap, of per telefoon: (055) 527 29 11.
De Stentor (registratie)
Waterschap Veluwe