Werkgevers mogen met toepassing van de fietsregeling niet onbelast een pc vergoeden, zoals een computerwinkel in Groningen doet, zo schrijft het Ministerie van Financiën op zijn website.
“Werkgevers mogen aan hun werknemers onbelast de waarde van een fiets vergoeden tot een maximum van 749 euro. De werknemer moet dan wel op meer dan de helft van het aantal dagen dat hij naar het werk reist van de fiets gebruik maken. Voor een fiets met een waarde van bijvoorbeeld 200 euro kan dan ook maximaal 200 euro onbelast worden vergoed.”
“De fietsregeling wordt toegepast op fietsen en accessoires die direct met de fiets samenhangen. Werkgevers kunnen met toepassing van de fietsregeling dus niet onbelast een pc vergoeden.”

Ministerie van Financiën
Officieel besluit Belastingdienst
WebWereld
Update 25/9
Reactie van T. Mooibroek van 4u-com: “Sinds wanneer bestaat er een wet dat de overheid gaat bepalen hoeveel ondernemers voor hun producten vragen? Ik bied mijn fietsen voor 749 euro aan en sta ook gewoon netjes ingeschreven als rijwielhandelaar. Wij zijn gewoon zo klantvriendelijk om daar een gratis pc bij te doen.”
[Algemeen Dagblad]