Fietsenmaker Ronny Goovaert uit Oud-Turnhout heeft de politie op het spoor gezet van georganiseerde fietsendiefstal in de Tilburgse regio. De fietsenmaker legde de afgelopen maanden een netwerk van georganiseerde fietsendiefstal bloot. De rijwielen werden onder meer in de Tilburgse regio en West-Brabant gestolen.
Goovaert kwam de afgelopen tijd zeker acht in Nederlands Brabant gestolen fietsen op het spoor. Vijf waren in de Tilburgse regio gestolen. De fietsenmaker ontdekte ze als klanten met de rijwielen voor onderhoud in zijn zaak kwamen. De fietsen vielen op doordat de originele sloten en een dealersticker telkens ontbraken. Via Gazelle en Batavus achterhaalde Goovaert de oorspronkelijke eigenaren.
Goovaert schat dat de afgelopen tijd “honderd, wellicht honderden” fietsen in Nederland zijn gestolen en in België aan de man gebracht.
Brabants Dagblad