Woensdag 24 november voeren honderden kinderen, ouders, bewoners en de Fietsersbond actie voor veilige fietskruisingen in de wijk Windmolenbroek in Almelo. Zij fietsen luid bellend rondjes op de rotonde Wiekslagen/Broekerheide en plaatsen onderweg door kinderen gemaakte borden op de gevaarlijke kruispunten.
De brede en vrijliggende fietspaden in Windmolenbroek en Nijrees worden dagelijks door vele honderden kinderen en andere wijkbewoners gebruikt. De route kent een aantal gevaarlijke kruispunten. Fietsers hebben er voorrang, maar krijgen die vaak niet. Hier zijn al een aantal ernstige ongelukken gebeurd, en vele lichte ongevallen en bijna-aanrijdingen.
Twee kinderen uit Almelo stuurden daarop een klacht naar het
meldpunt Kinderfietsproblemen van de Fietsersbond. Deze kinderen, Dennis en Kenneth, zullen een zak met sinterklaascadeautjes aan de wethouder overhandigen. Deze symbolische cadeautjes kan hij gebruiken om de kruispunten veiliger te maken.
Fietsersbond