Een 30-jarige vrouw uit Gorinchem krijgt een gepeperde rekening gepresenteerd, omdat zij aangifte had gedaan van diefstal van haar fiets, maar in werkelijkheid de fiets verkocht had aan een kennis.
Twee jaar geleden deed de vrouw aangifte. De verzekering dekte de schade en de vrouw kocht weer een nieuwe fiets. Enkele weken geleden deed de vrouw wederom een, naar later bleek valse, aangifte. Deze keer van bedreiging en mishandeling door de man die ten tijde van de fietsdiefstal haar vriend was. Het balletje ging rollen, toen deze vriend de politie erop attendeerde dat de vrouw twee jaar geleden een valse aangifte gedaan had van diefstal.
De Politie Zuid-Holland-Zuid zal de kosten voor het onderzoek en de administratieve handelingen op de vrouw verhalen. Ook de verzekering heeft aangegeven de kosten te willen verhalen. Tot slot wacht de vrouw ook nog een boete van het Openbaar Ministerie voor het doen van een valse aangifte.
RTV Rijnmond