De ondergrondse bewaakte fietsenstallingen in de stad zijn geen succes. De gemeentelijke stallingen, Lockers heten ze, staan voor tweederde leeg. Reden voor de gemeente terughoudend te zijn met nieuwe bewaakte stallingen. Alleen op plaatsen waar toch gewerkt wordt, zoals bij het Marnixbad, combineert de gemeente nieuwbouw met een overdekte stalling. Als het zo doorgaat, zal het college zelfs overwegen bestaande stallingen te sluiten.
In de stalling bij Paradiso staan gemiddeld 28 fietsen per dag, rekende Mokum Mobiel wethouder Mark van der Horst voor. Volgens de wethouder komen de stallingen onder de grond alleen vol als mensen hun fiets boven de grond niet kwijt kunnen. Dat het ondergronds zo rustig is, komt volgens hem ook doordat sommige stallingen op lastige plekken staan of gewoon slecht zijn gebouwd. Zo is de afdaling naar de stalling in de Kalvertoren te steil.
Parool