Internetfietsenwinkel Bikemotion.nl stapt opnieuw naar de rechter om bij fabrikant Batavus af te dwingen dat hij fietsen van dat merk mag blijven verkopen. Het kort geding is al de derde rechtszaak in drie jaar over deze kwestie.
Bikemotion.nl mag niet rechtstreeks bij Batavus inkopen. De fabrikant en de internetfietsenwinkel hebben vorig jaar wel afgesproken dat Bikemotion.nl via speciaalzaken Batavus-fietsen mag aanschaffen.
Batavus wil de speciaalzaken vanaf 1 januari 2005 verbieden de fietsen door te verkopen aan derden, zoals Bikemotion. “Als Bikemotion.nl niets doet, kan vanaf dan geen Batavus meer worden verkocht”, aldus advocaat J. van Rhijn van Bikemotion.nl.
De Financiële Telegraaf
Zibb.nl
Update 18/11
Bikemotion.nl maakt goede kansen. “Hier ligt zeker geen gewonnen zaak voor Batavus”, zei kortgedingrechter Willem Hangelbroek gisteren in Leeuwarden.
De Gelderlander