Wie bij Hong Jim een fiets koopt, mag niet binnen in zijn zaak aan de Marconiweg in Woerden afrekenen. De gemeente verbiedt hem namelijk in het gebouw tweewielers te verkopen.
Jim omzeilt die regel handig door de fietsen alleen te showen. Wie een fiets wil kopen bij de Chinees, moet deze ‘bestellen’. De fiets wordt vervolgens thuis afgeleverd of buiten de showroom op straat.
“Ik heb wel een vergunning van de Kamer van Koophandel om fietsen te verkopen. Op het stadhuis zeggen ze dat het in de straat te druk wordt als er te veel winkels komen. Maar dat argument vind ik onterecht, want er zit tegenover mijn pand een winkel die tweedehands spullen verkoopt.”
De gemeente vindt het pand niet passen in het bestemmingsplan. Het gaat om een industrieterrein waar geen ruimte is voor winkels. Van het feit dat er in dezelfde straat nog een winkel zit, zijn ze op het stadhuis niet op de hoogte.
Utrechts Nieuwsblad (registratie)