Stephan van der Zwan organiseert zondag 2 januari een fietstocht van 25 km onder het motto ‘Bartje fietst voor Azië’. Het inschrijfgeld bedraagt 15 euro en komt ten goede aan slachtoffers van de tsunami in de verschillende Aziatische en Afrikaanse landen.
Van der Zwan in de Volkskrant:
“Ik hoop dat Assen zondag helemaal is vastgelopen. Als er 1000 mensen meedoen, halen we 15.000 euro op voor giro 555. Maar ja, misschien giet het wel en komt er niemand. Ik zou zeggen: een beetje regen is altijd minder erg dan een complete vloedgolf over je heen krijgen.”
www.bartje.info
Update 3/1
De opbrengst van de tocht wordt op 10.000 euro geschat. Organisator Jurjen Sietsema denkt dat ‘enkele honderden mensen’ de 25 kilometer lange fietstocht hebben afgelegd, waar enkele duizenden werden verwacht. Desondanks hebben de mensen die niet kwamen opdagen toegezegd geld over te maken.