Sinterklaas en Zwarte Piet, die zaterdagavond in Limburg op hun ronde waren, wisten rond negen uur een 28-jarige man uit Weert op heterdaad te betrappen en hem aan te houden, toen deze een fiets stal bij café Royal aan de Wilhelminastraat.
Sint en Piet zagen de man een fiets wegnemen bij het café. De man sleepte met de nog afgesloten fiets over straat, waardoor de achterband knapte. Sint en Piet vonden dat verdacht en gingen er met de auto achter aan. Uiteindelijk werd de man aangehouden door de politie, die door Sint en Piet steeds op de hoogte was gehouden.
De verdachte is naar het politiebureau gebracht, waar proces-verbaal is opgemaakt. Ook Sint en Piet hebben op het bureau een uitgebreide getuigenverklaring afgelegd. Het ging om een 19-jarige hulp-Sinterklaas uit Weert en een 18-jarige hulp-Zwarte Piet uit Nederweert.
Politie Limburg-Noord