Een reis op de fiets naar het dak van de wereld zonder tegenvallers en met louter leuke belevenissen. Zo omschrijft Elzo de Haan zijn sponsortocht van Twente naar Kathmandu. In zes maanden trok De Haan door elf landen. Lengte van de tocht: 11.711 kilometer. De Haan: “Het was een ‘break’ in mijn leven.”
Zondag 25 april vertrok Elzo de Haan, samen met Frank van Rijn, voor een tocht door Europa en Azië. Onlangs kwam De Haan terug. Alleen. Van Rijn heeft halverwege de tocht de reis alleen voortgezet. Vanaf het moment dat Van Rijn solo ging fietsen, vergezelde Conny, zijn sportieve vriendin, De Haan.
De tocht, door onder meer de Oekraïne, Rusland, Kazachstan, Uzbekistan en China verliep probleemloos. Geen berovingen, geen lange wachttijden bij de politieposten en zelfs geen materiaalpech. “Bijna twaalfduizend kilometer zonder een lekke band. Uniek toch?”
TC Tubantia (registratie)