Het bestuur van de Drentse Rijwielvierdaagse wil de veertigste editie van het fietsevenement volgend jaar ophangen aan het thema Hemels Drenthe. Dat blijkt uit een notitie die volgende week wordt behandeld tijdens een vergadering van het Recreatieschap Drenthe. Dat is de club waarin de gemeenten samenwerken op het gebied van recreatie en toerisme.
Het bestuur geeft aan het thema een ruime uitleg. Zo wordt er een relatie gelegd tussen de rust en ruimte die Drenthe biedt en de aanwezigheid van de Radiosterrenwacht bij Hooghalen, het Planetron in Dwingeloo en de opbouw van de grootste radiotelescoop ter wereld – Lofar – bij Exloo.
Het is de bedoeling om de deelnemers aan de jubileumeditie vanuit de startplaatsen zoveel mogelijk langs deze bijzondere bezienswaardigheden te leiden. Verder legt het bestuur een link met het geloof in het hiernamaals – lees: de beleving van het christendom.
Dagblad van het Noorden