De Fietsersbond is boos op openbaarvervoersbedrijf Connexxion. Die deelde vorige week in Almere en Utrecht fietszadelhoesjes uit met teksten als ‘Koud hè op de fiets’ en ‘Waarom zou je nat gaan op de fiets’.
Woordvoerder Hugo van der Steenhoven vindt dat deze actie de suggestie wekt dat je beter niet kan gaan fietsen. “Ze moeten niet de terugloop van reizigers goedmaken door fietsers die goed bezig zijn voor het milieu weg te halen. We roepen Connexxion op de concurrentie met de fiets te staken.”
Vervoerder Connexxion is verbaasd over de reactie van de Fietsersbond. “We zijn absoluut niet van plan de mensen van de fiets weg te trekken. Op deze manier gooien ze ons imago te grabbel”, reageert woordvoerder Herman Opmeer van Connexxion verontwaardigd.
Volgens hem werden de zadelhoesjes uitgedeeld als ludieke prikkelende actie om de nieuwe kaartmogelijkheden te promoten. “Dat zadelhoesje is juist handig voor de fietser om geen natte broek te krijgen.”
[Spits]