Lance Armstrong stapt komende zondag na afloop van de Tour de France definitief van de fiets, maar hij keert volgens zijn ploegleider Johan Bruyneel volgend jaar wel terug in La Grande Boucle: “In een andere rol, maar geloof me ook volgend jaar gaan jullie Lance terugzien in de Tour. Hij is al heel intensief bezig met het team van volgend jaar.”
Met het wegvallen van de kopman valt er een gat in de ploeg van Discovery Channel. Bruyneel, die nog een tweejarig contract heeft als ploegleider, gaat niet per se aankopen doen om Armstrong te vervangen. “We kunnen ook gewoon binnen de ploeg zoeken naar een nieuwe Tourwinnaar.” Yaroslav Popovych is een van de kandidaten, maar hem ziet Bruyneel de Tour volgend jaar nog niet winnen. “Ullrich en Basso lijken me de meest logische kandidaten. Wij zullen de lat iets lager moeten leggen.”
[Novum via Nu.nl]