Een uitputtende race van zo’n 400 km voor fietskoeriers: op 29 september aanstaande zal de 4e editie van de 24-uursrace plaatsvinden. Deze race wordt georganiseerd door de Dutch Messengers Association.
Fietskoeriers uit binnen- en buitenland zullen binnen 24 uur per racefiets, mountainbike of zelfs baanfiets door heel Nederland fietsen. Dit jaar is de start om 12 uur in Amsterdam. Daarna moeten de koeriers achtereenvolgens naar Zwolle, Arnhem, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. De finish zal in Zeeland zijn, waar de eerste koeriers pas na middernacht aan zullen komen.
In totaal moeten de koeriers zo’n 400 kilometer afleggen. Tijdens de race moeten ze zelf hun route bepalen, zoals ze tijdens het dagelijkse werk in de stad ook doen. Niet alleen zullen ze te maken krijgen met pijnlijke benen, vermoeidheid en zadelpijn, ook de weersomstandigheden en andere omstandigheden bepalen hoe groot de uitdaging zal zijn.
Vorig jaar bleken de fietskoeriers van Cycloon het best bestand tegen alle ontberingen onderweg: de plaatsen één tot en met vier werden allemaal bezet door de koeriers van Cycloon.

[Weblogzwolle.nl]