Onlangs is er een nieuwe gids van de LF16 Vechtdalroute verschenen. De 245 km lange Vechtdalroute volgt de loop van de Overijsselse Vecht en voert daarbij door drie streken met ieder een geheel eigen karakter: het Overijssels Vechtdal, het Graafschap Bentheim en Münsterland.
De Vechtdalroute is tevens ook de ‘Kunstwegen-fietsroute’: onderweg passeert u 67 bijzondere kunstwerken die zich vlak langs de Vecht bevinden. In de vernieuwde gids vindt u meer informatie over de kunstwerken. Daarnaast vindt u in de gids geactualiseerde informatie over overnachtingsmogelijkheden, fietsverhuur- en reparatie, en bezienswaardigheden.
De LF16 Vechtdalroute voert over dijken door het weidse rivierenlandschap, langs enorme landgoedbossen en vooral door een kleinschalig hoevenlandschap. Maar ook langs steden die een rijke historie met zich meedragen, zoals Zwolle, Ommen, Hardenberg, Nordhorn, Schüttorf en Schöppingen. Verder zijn staaltjes van de typerende Westfaalse en Saskische bouwwijzen te zien. Zowel cultuur- als natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Vechtdal.
» meer info: Fietsplatform