Er komst een fietsroute tussen fort Wierickerschans en de Reeuwijkse plassen. Wierickerschans ligt tussen Nieuwerbrug en Bodegraven.
De ontwikkeling van de fietsroute is een samenwerkingsverband van de provincie Zuid Holland, recreatieschap de Reeuwijkse Hout en de gemeente Bodegraven. Bodegraven investeert 40.000 euro in het plan om de aanleg van de fietsroute mogelijk te maken.
De fietsroute begint op de bestaande Prinsendijk die rond het fort loopt en gaat over de spoorwegovergang heen. Het pad loopt dan langs de Enkele Wiericke via de bestaande tunnel onder de rijksweg door naar de Reeuwijkse plassen.
Door de aanleg van de fietsroute wordt het fort beter bereikbaar voor fietsers, waardoor er volgens wethouder Van Veelen ook op het gebied van recreatie kansen liggen.
Het fort kan daardoor nog meer gaan dienen als poort naar het Groene Hart, zo zei de wethouder.