Voor Amsterdam en de omliggende regio zijn twee nieuwe fietskaarten uitgekomen.
Stadsregio Amsterdam op de Fiets (schaal 1:50.000)
Beslaat Amsterdam en wijde omgeving: van Alkmaar-Zuid tot Hilversum en van de Noordzee tot Marken en Almere-Stad. Met onder meer:

  • Bewegwijzerde knooppunten routes, inclusief het allernieuwste routenetwerk Amstelland & Meerlanden.
  • Andere aanbevolen fietsroutes.
  • Locaties van fietsverhuur, OV-fiets, fietsenstallingen en fietsenmakers met contactgegevens op de achterzijde van de kaart
  • Pontverbindingen met vaartijden en contactgegevens.
  • Een gedetailleerde centrumkaart van Amsterdam op de achterzijde.
  • Toeristische informatie (Stelling van Amsterdam, Hollandse Waterlinie, recreatiegebieden, bollenvelden, musea, molens, zwemplekken en campings)

Amsterdam op de Fiets
Plattegrond met alle straten, tram-en buslijnen, bezienswaardigheden, openbare gebouwen, bioscopen, theaters, musea, zwembaden. Bevat ook solitaire fietspaden, handige doorsteekjes, aanbevolen fietsroutes, te vermijden autowegen, pontverbindingen met vaartijden en locaties van fietsenmakers, fietsverhuur en stallingen. Ook de OV-fiets verhuurlocaties zijn opgenomen.
De kaart beslaat een groter gebied en is breder dan in de vorige edities: op de voorkant is nu heel Amsterdam afgebeeld, van Osdorp tot en met Zuid-Oost. Nieuw is ook dat een deel van Zaandam erop staat en op de achterzijde is behalve Amstelveen, ook het Westelijk Havengebied te zien.
Beide kaarten zijn te koop bij boekwinkels, VVV en op het kantoor van de Fietsersbond in Amsterdam.
[Fietsersbond]