Een 15-jarige Hagenaar is maandagmiddag aangehouden door politiebikers die de jongen in de Hobbemastraat zagen rijden op een fiets zonder sleutel in het slot.
De agenten besloten de fietser te controleren, omdat de laatste tijd in de regio Haaglanden verscheidene fietsendieven zijn aangehouden die valse moedersleutels van fietssloten hadden. Hoewel hij aanvankelijk verklaarde de fiets van iemand geleend te hebben, bleek dit verhaal niet te kloppen. De jongen werd aangehouden en tegen hem is proces- verbaal opgemaakt.
Ook in Rijswijk werden maandag op deze manier fietsen gestolen. Een oplettende getuige zag ’s morgens op de Generaal Eisenhowerlaan twee jongens fietsen stelen. Doordat de agenten een goed signalement hadden, konden ze de jongens van 13 en 14 jaar uit Den Haag al snel aanhouden. In de woning van een van hen werd nog een gestolen fiets ontdekt.
De 14-jarige verklaarde een blanco sleutel te hebben waarmee hij sloten gemakkelijk kon openen. Hij had zo al drie fietsen gestolen. Het duo zit vast.
[AD]