In kinderrijke buurten is het een ware plaag: de bakfiets. Jonge moeders halen op straat de raarste capriolen uit om de fiets langs obstakels te sturen en op menig stoep is er door de geparkeerde bakfietsen geen doorkomen meer aan.
Ook Amstelveen heeft de bakfietstrend opgemerkt: het gemeentebestuur komt als eerste in Nederland met officiële parkeerplaatsen. De parkeerplaatsen voor bakfietsen komen naast de bibliotheek in het stadscentrum en later op nog meer locaties in de stad.
De gemeente heeft een bedrijf ingehuurd om een speciaal verkeersbord te ontwerpen dat de bakfietsenparkeerplaatsen moet aangeven. Volgens wethouder Joss Tabak van Verkeer zijn de plaatsen hard nodig. “In Amstelveen zie je steeds meer bakfietsen. Vanwege het formaat kun je ze vaak niet zo makkelijk stallen, vandaar deze speciale parkeerplekken.”
[RTV Noord-Holland]