De provincie Zuid-Holland heeft drie fietsroutes beschreven die over en langs landgoederen voeren. Een ervan is 52 kilometer lang en begint op het Binnenhof om van daar door terreinen in Wassenaar en Voorschoten te fietsen. De routes zijn uitgegeven in het kader van het themajaar Leve het Landgoed! Ze worden verspreid via de VVV’s en zijn te downladen op de website van Zuid-Holland.
De tweede route van 45 km leidt vanaf het station Leiden langs kastelen en landgoederen in de Bollenstreek. De derde route (47 km) heeft als beginpunt de Markt in Brielle en voert langs de landgoederen op de Zuid-Hollandse eilanden.
De eerste twee routes zijn nu al gratis op te halen bij de VVV’s in de provincie. De eilandenroute wordt momenteel gedrukt.
» fietsroutes: Provincie Zuid-Holland (pdf)
[InfoThuis TV]