Als het aan landelijk verkeersofficier Koos Spee ligt, komt er een verbod op mobiel bellen op de fiets. Volgens Spee krijgt zijn Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie vaak klachten van automobilisten over bellende fietsers die voor levensgevaarlijke verkeerssituaties zorgen.
Ook Veilig Verkeer Nederland vindt bellen op de fiets gevaarlijk, omdat fietsers extra kwetsbaar zijn. Maar een verbod vindt de organisatie nog niet aan de orde. Als het aan landelijk verkeersofficier Koos Spee ligt, komt er een verbod op mobiel bellen op de fiets. Hij benadrukt dat het aan de politiek is een besluit te nemen over een eventueel verbod.
Minister Eurlings van verkeer wees vorig jaar zo’n verbod af. Deskundigen van zijn ministerie stelden dat er hooguit een dode per jaar valt door mobiel bellen op de fiets. Ook Eurlings’ voorgangster Karla Peijs wilde het gebruik van gsm’s door fietsers niet verbieden.
[AD/Trouw]