Om de wildgroei aan fietsen op en rond het NS-station in Breda een beetje in goede banen te leiden, wordt er aanstaande donderdag en vrijdag een opruimactie gehouden. Medewerkers van de NS, de gemeente Breda en de politie verwijderen dan bruikbare rijwielen die niet meer door de eigenaar worden opgehaald.
Tijdens de ruimactie worden alle fietsen uit de reguliere fietsklemmen gehaald en gestald in tijdelijke ‘fietsparkeerplaatsen’, die zijn afgezet met bouwhekken. De rechtmatige eigenaars kunnen hun fietsen in deze fietsenstalling terugvinden.
Vorig jaar zijn bij een vergelijkbare actie meer dan 400 fietsen verwijderd. Omdat het vaak om bruikbare fietsen gaat, worden die geschonken aan een goed doel in Zuid-Afrika.
De fietsen die de moeite van het verschepen niet waard zijn, gaan naar de vuilstort. De verplaatste fietsen kunnen tot een maand na de actie worden opgehaald.
[BN/DeStem]