De Fietsersbond heeft onlangs tien goedkope draagbare led-voorlampen getest. Afgelopen zaterdag was de uitslag van de test te zien in het VARA-programma Kassa. De voorlampen werden getest op zichtbaarheid, lichtsterkte, batterijverbruik en prijs. De Smart White E-line kwam hierbij als beste uit de test.Dit lampje van Halfords is met € 4,99 het een na goedkoopste uit de test. Op de derde plaats eindigde de AIM, onder andere te koop bij Profile-zaken en als vierde de Basta Comet III.Achterlampen zijn niet getest door de Fietsersbond, omdat uit TNO-onderzoek is gebleken dat alle bestudeerde achterlampen qua opvallendheid vergelijkbaar of beter zijn dan de conventionele referentie achterlampen. TNO heeft ook onderzoek gedaan naar losse fietsverlichting en heeft geconstateerd dat je met deze verlichting net zo goed (of zelfs beter) zichtbaar bent als met een traditionele dynamo koplamp. Ook heeft TNO geconstateerd “dat verlichting die is bevestigd op de kleding, mits goed gedragen, even opvallend is als dezelfde verlichting wanneer die bevestigd is op de fiets.”Waarschijnlijk wordt de wet per 1 november a.s aangepast. Fietslampjes mogen dan bevestigd worden op de romp en de rug van de fietsers, mits de verlichting niet of nauwelijks beweegt ten opzichte van de fiets, rug of borst. Het voorlicht mag ook door de bestuurder op de borst geplaatst worden en mag ook op de rug van de passagier bevestigd worden. Er blijft een verbod op het gebruik van de knipperstand.De uitslag van de LED-fietslampjestest:
 MerkTypePrijsTe koop bij o.a.:
1SmartWhite E-line4,99Bever zwerfsport, Halfords
2Hemabrillant white Led8,95Hema
3AIM 9,95Profile zaken
4BastaComet III10,95diverse fietsenzaken
5Miragewitte led6,50diverse fietsenzaken, Halfords
6Hemaeigen merk5,50Hema (alleen per set van voor- en achterlicht)
7TorchWhite Bright 5x9,00diverse fietsenzaken
8Dresco 3,99Gamma, Formido (alleen per set van voor- en achterlicht)
9Gammaeigen merk8,99Gamma
10Profileeigen merk7,50Profile zaken