De gemeente Nijmegen presenteert maandag de leenbuggy. Ouders die met hun kind op de fiets naar de stad komen, kunnen de buggy gratis lenen. De gemeente hoopt dat ouders de auto daarom wat vaker laten staan.
De leenbuggy is een idee van de Nijmeegse Frederiek Tetelepta-Harings, die merkte dat het erg lastig is om met kleine kinderen op de fiets naar de stad te gaan. Omdat een buggy onmisbaar is bij een rondje winkelen, greep ze toch vaak terug op de auto.
De initiatiefneemster klopte aan bij de gemeente Nijmegen, die wel heil zag in de leenbuggy. In de fietsenstalling bij Mariënburg in de Nijmeegse binnenstad staan vanaf maandag vijf leenbuggys. Ouders die met hun kindje op de fiets naar het centrum komen, kunnen hun fiets stallen en na legitimatie gratis een buggy lenen. Op een speciaal telefoonnummer kunnen zij vooraf nagaan of er een buggy vrij is.
Het idee draagt bij aan de vermindering van het autogebruik en won daarom al een klimaatprijs van de provincie Gelderland.
[ANP via Vroege Vogels]