Fietsfabrikant Accell Group blijft het goed doen, ook in deze financieel onzekere tijden. De verkoop van de duurdere fietsen en de elektrische tweewielers tot en met oktober ligt beduidend hoger dan in dezelfde periode vorig jaar.
Accell verhoogde daarom zijn winstverwachting. Voor dit jaar rekent het concern op een stijging van ongeveer 15 procent, waar het eerder uitging van circa 10 procent. De verhoging heeft betrekking op de winst uit gewone bedrijfsuitoefening. Accell haalde vorig jaar een winst van 24,4 miljoen euro, bij een omzet van 476,1 miljoen euro.
Analisten reageerden weinig verbaasd op deze verhoging van de winstverwachting. Rabo Securities en Petercam hadden al gerekend op een 15% hogere winst. “De eerdere verwachting van 10% was nogal conservatief”, aldus Bart van den Wijngaard van Petercam.
De analisten van Rabo en Petercam zien meer tegenwind voor volgend jaar en verlaagden allebei hun koersdoel voor Accell. “Als we kijken naar de belangrijkste markten van Accell: het Franse consumentenvertrouwen daalde in oktober tot -47, een dieptepunt. Duitsland staat op het laagste punt in drie jaar en ook in Nederland kalft het vertrouwen verder af”, somt Petercam op.
{NOS, Telegraaf]