Kees van Zandwijk, een zelfstandig ondernemer uit Enspijk, bleek vorig jaar de ziekte van Lyme te hebben en raakte praktisch arbeidsongeschikt. De reguliere geneeskunde kon hem verder niet helpen, maar dankzij de natuurgeneeskunde is hij aan de betere hand.

Kees voelde zich al een jaar niet goed toen hij vlak voor de zomer van 2010 naar de huisarts ging en met bloedonderzoek de ziekte van Lyme werd vastgesteld.

“Ik werk al 33 jaar in de bossen en daarvoor ook al in het groen. Lyme is dan een risico, maar ik heb nooit van die rode kringen gehad. Lyme is verraderlijk. Je kunt het jaren bij je dragen zonder dat je het weet. Ik had last van mijn spieren en gewrichten. Ik had problemen met zien, denken, concentreren en organiseren. Men zou bij vage klachten eigenlijk standaard op Lyme moeten testen want hoe langer je het hebt, hoe moeilijker het te behandelen is. Ik heb altijd geleefd met het motto niet zeuren maar doorgaan. Maar ik was zo moe, tot op het bot. Helemaal afgebrand. Ik kreeg antibiotica maar daar werd ik niet beter van. Ik ben bij de internist geweest en bij de cardioloog, want Lyme kan hartklachten geven. Ik kreeg een MRI en uiteindelijk kwam ik bij een neuroloog. Die durfde zelfs te betwijfelen of de klachten wel Lyme waren! Ze wilden me ook nog naar de reumatoloog sturen omdat ik reumatische klachten had. Toen heb ik er een definitieve streep onder gezet. Het enige wat die artsen konden bedenken, was antibiotica geven, wat helemaal niet helpt als je Lyme al langer hebt.”

Op zoek naar een alternatief vond hij via internet Mirjam Iseger uit Asch.

“Na een speciaal onderzoek, waarin Mirjam ook Lyme vaststelde, kreeg ik een kuur tegen de Lyme. Ze waarschuwde wel dat niet te voorspellen was hoe ik zou reageren, het kon ook eerst erger worden. Het werkte inderdaad wisselend. Maar, tot ik bij Mirjam kwam voelde ik me steeds verder achteruit gaan. Met die kuur kreeg ik naast slechte opeens ook goede dagen. Langzaamaan werden dat er steeds meer. Nadat de kuur afgelopen was, bleek de Lyme weg te zijn.”

Kees is nog steeds herstellende, zijn conditie moet nog verder opgebouwd worden, maar hij ziet de toekomst weer zitten. Hij volgt eveneens bij Mirjam nog een speciale APS-behandeling, die ook wordt gebruikt bij sportblessures.

[Nieuwsblad Geldermalsen]

» Praktijk Iseger: www.homeopaath.eu