Twee recreatieve uitgeverijen hebben allebei een fietsrouteplanner van Nederland op dvd op de markt gebracht.

On Track
De Digitale Fietsrouteplanner Nederland van On Track omvat vier dvd’s, elk met drie provincies. De routeplanner biedt kaartmateriaal van de Topografische Dienst Kadaster op schaal 1:50.000. Praktische informatie over meer dan 800 bezienswaardigheden en suggesties voor uitstapjes en overnachtingen is toegevoegd.

Op de kaarten vind je het Nederlandse netwerk van fietsknooppunten, plus 60 kant-en-klare fietsroutes van On Track. De gekozen routes kun je uitprinten in verschillende vormen: een overzichtskaart en een gedetailleerde kaart.

Ook kun je je eigen routes samenstellen en printen. Met een klik op de kaart berekent het programma een fietsroute langs rustige wegen en paden. Gps-routes kun je exporteren naar een Garmin-gps.

» bestel de dvd: reisboekhandel De Zwerver

ANWB
Al iets langer bestaat de fietsrouteplanner van de ANWB. Deze omvat Ć©Ć©n dvd met kaarten op schaal 1:75.000, die samen de 20-delige serie van ANWB-fietskaarten vormen.

De kaarten vertelt je alles over: fietspaden, fietsknooppunten, LF-routes en paddenstoelnummers, informatie over bezienswaardigheden, activiteiten en evenementen onderweg. Daarnaast zijn er 75 eendaagse rondjes, met routebeschrijvingen.

Je kunt je routes uitprinten in de vorm van een overzichtskaart, een gedetailleerde kaart, een routebeschrijving en een knooppuntkaartje voor de Bikepointer.

» bestel de dvd: reisboekhandel De Zwerver