De Regge in Overijssel, een van de leukste riviertjes van Nederland, is de afgelopen jaren flink op de schop gegaan. Tientallen kilometers gekanaliseerde stukken zijn teruggebracht in hun natuurlijke en meanderende staat.

Al jaren loopt er een meerdaagse wandelroute langs: het Reggepad, samen met het Dinkelpad gekozen tot Wandelroute van het jaar 2011. Na de gedeeltelijke verbouwing was ook dit wandelpad aan een update toe.

Het Reggepad loopt van Ommen naar Diepenheim, is wit-blauw gemarkeerd en heeft een lengte van 85 km, pakweg vier dagen lopen. De nieuwe versie kun je lopen met gps-apparaat of smartphone. Op je smartphone moet je eerst een app installeren.

Meer info op www.reggepad.nl. Je vindt daar ook een digitale interactieve kaart met een groot aantal foto’s van wat je onderweg te zien krijgt.