Vorig jaar werd begonnen met de ontwikkeling van het Wandelnetwerk DoorMidden Friesland, nu is hij klaar. Het gaat om een knooppuntenroute door het midden van Friesland, speciaal voor wandelaars. Inmiddels zijn alle knooppuntennummers bevestigd en zijn wandelkaarten verkrijgbaar bij diverse verkooppunten.

Met de knooppunten kun je als wandelaar zelf je route bepalen. De wandelroutes lopen door stad en platteland, langs staten en stinzen, via pontjes langs schapen en koeien. Een deel loopt langs het beroemde Elfstedenwater.

Historische wandelkaart

De wandelkaart bestaat uit een set van 5 deelkaarten: 1 van iedere windstreek en 1 van de stad Leeuwarden. Op de achterkant staat dezelfde wandelroute ingetekend op een historische kaart van 1850. Zo krijg je een unieke kijk in de historische tijd waarin onze voorouders leefden.

De kaartenset is te koop op verschillende verkooppunten in de regio, waaronder bij de VVV Leeuwarden. Alle verkooppunten staan vermeld op: www.beleeffriesland.nl/wandelen-door-midden. Dit netwerk van verkooppunten wordt in de komende periode uitgebreid.

Wandelnetwerk Fryslân

Het Wandelnetwerk DoorMidden Friesland is onderdeel van Wandelnetwerk Friesland, dat de komende jaren moet uitgroeien tot een provinciedekkend knooppuntensysteem voor wandelaars. Wandelnetwerk DoorMidden Friesland is ontwikkeld door Stadsregio Leeuwarden, een samenwerkingsverband tussen 5 Friese gemeenten.

www.beleeffriesland.nl/wandelen-door-midden