Latest posts by Margit Sarbogardi en Robert Declerck (see all)

    De provincie Antwerpen (www.provincieantwerpen.be) is zeer actief op vlak van wandeltoerisme, getuige hiervan onder meer de vele honderden kilometers bewegwijzerde wandelpaden. De gemeentebesturen worden gestimuleerd via de verkiezing van de ‘wandelgemeente van het jaar’.

    Mei 2007 noteerde deze provincie 437 bewegwijzerde wandelpaden met een totale lengte van 3581 km, waarvan 90 km speciaal voor rolstoelgebruikers en 454 km onder de vorm van meerdere wandelnetwerken, bijvoorbeeld op de Kempense Heuvelrug (de streek rond Herentals en Kasterlee). Hier kun je ook een wandelarrangement in trekkershutten boeken. In april 2008 wordt het wandelnetwerk Stille Waters geopend (400 km). Tijdig meer info op www.toerismekleinbrabant.be.

    Behoorlijk wat landelijke gebieden wachten de wandelaars op in deze bijna vlakke provincie, bijvoorbeeld in de regio Antwerpse Kempen. Nogal wat wandelaars trekken naar de heide in Kalmthout. De grote waterplassen en de kanalen in de buurt van Mol trekken veel wandelaars die ook van water houden.