Latest posts by Margit Sarbogardi en Robert Declerck (see all)

    Zeventig bewegwijzerde provinciale wandelroutes bieden veel mogelijkheden; de vrije natuur speelt daarbij steeds een hoofdrol. Het historische Gent is nooit ver weg. Vanuit www.tov.be kun je doorklikken naar elk van de toeristische regio’s hierna.

    Op de Vlaamse Ardennen na zijn alle regio’s vlak. Niet verwonderlijk dat in dit prachtige heuvelachtige landschap in de wijde omgeving van Oudenaarde de meeste wandelroutes uitgetekend zijn.

    In de Leiestreek genieten wandelaars graag van het landschap gevormd door deze kronkelende rivier. Af en toe ligt er een dorpje of een mooi kasteel op je pad. Een leuk cafeetje om te pauzeren is mooi meegenomen.

    Het Meetjesland wordt opgedeeld in Houtland en Krekengebied. Bossen zijn belangrijk in het Houtland; je treft er ook veel populieren en knotwilgen. De dijken in het Krekengebied bieden een mooi uitzicht op het polderlandschap en de plassen die bleven toen de zee zich eeuwen geleden terugtrok.

    In het Scheldeland bieden Schelde en bijrivieren veel wandelmogelijkheden op jaagpaden en elders. Hier en daar zorgt een veerman voor een gratis overzet. Net als elders in Vlaanderen ligt er altijd wel een lekkere halteplaats op het wandelparcours.