Fietsmogelijkheden

Fietskaarten Frankrijk

  • Voor Frankrijk bestaan geen speciale fietskaarten. Maar de wegenkaarten van het IGN (Institut Géographique National) met een schaal van 1:100.000 voldoen goed. Ze zijn voorzien van veel topografische informatie (hoogtelijnen) en alle wegnummers. De toeristische informatie (campings, kanoverhuur, enzovoorts) is op deze serie helaas niet weergegeven. De kaarten kun je online bestellen op www.ign.fr. Ze worden meestal binnen een week geleverd, ook in Nederland. Je kunt ze natuurlijk ook ter plaatse in Frankrijk kopen.
  • De wegenkaarten van Michelin (schaal 1:150.000) kunnen ook als fietskaart worden gebruikt. Met veel relevante informatie als (on)verharde wegen, wegnummers en hellingspercentages.

Fietsgidsen Frankrijk

  • Zie webshop.fietsvakantiewinkel.nl/…/trektochten.html voor doorgaande fietsroutes, zoals de Vélodyssée.
  • Op deze site vind je ook de bekende Bikeliner-gidsjes van de Duitse uitgever Esterbauer. Deze Duitstalige Bikelineboekjes zijn zeer geliefd bij fietsers. Elke gids beschrijft een route, zoals de Loire-Radweg of de Cycling Guide Provence. Ze zijn voorzien van een handzame ringband en de kaartjes hebben duidelijk ingetekende routes. Ook aan detailkaarten en stadsplattegronden is gedacht. Veel praktische informatie. Scheur- en watervast.
  • Cicerone geeft een hele reeks Engelstalige fietsgidsen uit, zoals Cycling The Canal du Midi, Grand Traverse Of The Massif Central, of Cycling in the French Alps. In handzaam formaat, voorzien van veel praktische informatie.
  • Zie webshop.fietsvakantiewinkel.nl/…/dagtochten.html voor gidsen met dagtochten.

Auteur: Sietske de Vet

Specialist in fiets- en wandelroutes, tekst en redactie.