Topografische kaarten

Er zijn uitstekende topokaarten van Engeland, voornamelijk dankzij de Ordnance Survey, het Engelse nationale geografische instituut. Handige series:

  • De Explorer-serie (1:25.000). Voor wandelaars ruimschoots gedetailleerd genoeg, maar voor langere meerdaagse tochten heb je er aardig wat van nodig.
  • De Landranger-kaarten (1:50.000), bruikbaar voor zowel wandelaars als fietsers. Elke kaart beslaat een gebied van 40×40 km. Dat is groot genoeg om het totaal aantal kaarten binnen de perken te houden. Er staan ook overnachtingsadressen op (campings en jeugdherbergen), de rights of way en het wandelpad zelf.
  • De Tourist Maps (1:63.360), speciaal gemaakt voor populaire wandelgebieden, bijvoorbeeld Exmoor, Dartmoor, Peak District en Lake District.
  • Voor Schotland: de Superwalkers (1:30.000 en 1:40.000), uitgegeven door Harvey Mals. Uitstekende kaarten, maar ze dekken niet heel Schotland en alleen meerdaagse trails zijn erop ingetekend.

Wandelgidsen

De meest complete serie wandelgidsen zijn de Pathfinder Guides van uitgeverij Jarrold. Elke gids geeft tientallen wandelroutes in verschillende gradaties.

Twee algemene wandelgidsen om je te oriënteren zijn Walking in Britain en Walking in Scotland, allebei van Lonely Planet.

Fietsgidsen

@@@

Wessel Zweers

Liefhebber van wandelen, kanovaren en fietsen. Kaartenfreak. Oprichter Trek 11.

Latest posts by Wessel Zweers (see all)