Latest posts by Tony Moerkens (see all)

  Wandelroutes in Macedonië

  Deze zijn altijd in dezelfde kleuren gemarkeerd. Helaas zijn ze slecht aangegeven en kun je er weinig op vertrouwen. Wandelgids, wandelkaart en/of GPS zijn noodzakelijk.

  Wandelgebieden

  Nationaal park Mavrovo

  Ligt het westen, aan de weg tussen Gostivar en Debar aan de Albanese grens. De hoogste bergtop van Macedonië is de Korab (2764 m), deze bevindt zich op het drielandenpunt met Macedonië, Albanië en de Servische provincie Kosovo. Omdat het aan de grens ligt is deze route zonder gids geen aanrader. De markeringen zijn redelijk en met goed weer wel te vinden.

  Nationaal park Galičica

  In het zuiden tussen het Meer van Ohrid en het Grote Prespa Meer. De hoogste bergtop is Magaro (2255m) en ligt aan de grens met Albanië. De route is aangegeven en goed te doen zolang er geen mist is. Hier is niet echt een gids voor nodig. Eigenlijk heb je voor geen enkele wandeling aan het Meer van Ohrid een gids nodig. In het hele nationale park zijn sinds 2011 de borden goed te noemen, al neemt het nu weer af.

  Nationaal park Pelister

  In het zuidwesten, bij Bitola aan de Griekse grens. Mooie routes. Maar de langere routes zijn vrij zwaar. In de weekeinden is de berghut open en kun je de klim over twee dagen spreiden.

  Treskavec-klooster

  Het klooster Treskavec ligt in de omgeving van Prilep.

  Wandelkaarten en wandelgidsen

  Kun je bestellen via:
  alternativebalkantourism.nl/Macedonie/wandelkaarten/