NS-wandelingen

Een prima vertrekpunt om zowel Nederland als je eigen wandelgrenzen te verkennen. De meeste NS-wandelroutes zijn tussen de 10 en 20 km lang. Ze zijn zonder uitzondering goed met het openbaar vervoer te bereiken. NS-wandeltochten zijn erg populair. Welke tocht je ook loopt, op zondagen zul je regelmatig andere wandelaars tegenkomen.

Rood-witte markeringen

Alle wandelroutes zijn aangegeven met wit-rode markeringen met een NS-logo op het witte deel. De routes zijn in één richting gemarkeerd. De routebeschrijvingen zijn gratis te downloaden via Wandelnet: www.wandelnet.nl/themas/ns-wandeltochten.

Tweedaagse NS-wandelingen

Naast enkele tientallen dagwandelingen zijn er ook een handjevol tweedaagse tochten. Deze weekendtochten zijn gebaseerd op dezelfde formule als de dagwandeling. Het hotel is al geselecteerd, maar je reserveert zelf je hotelkamer. Op de tweede dag krijg je een gratis lunchpakket mee.

Overzicht dagwandelingen per provincie

Verdwenen NS-wandelingen: OV Stappers

Elke jaar wordt een handjevol nieuwe wandelroutes toegevoegd aan bovenstaand rijtje, maar ook gaan er oude wandeltochten met pensioen. Ze zijn echter nog steeds beschikbaar, Wandelnet biedt deze verdwenen NS-wandelingen aan onder de naam OV Stappers.

Andere wandelroutes

Zie de pagina Wandelroutes.