Sietske de Vet
Latest posts by Sietske de Vet (see all)

  Wie voor het eerst naar Noorwegen gaat, begint (of eindigt) de reis vaak in de hoofdstad Oslo. Al was het maar omdat het vliegtuig er landt, of omdat de boot er aanmeert. Oslo kent veel musea, parken en gebouwen: het koninklijk paleis, de kathedraal en het prachtige Stortinget waar het parlement van Oslo is gehuisvest. Meer over Oslo vind je op:
  www.visitnorway.com/…/budgetvakantie-in-oslo/

  Zo’n 150 km verder ligt Lillehammer. Er zijn veel winkels en musea. En overal word je herinnerd aan de Olympische Winterspelen van 1994: de skischans, bobsleebaan, grote hotels (die gedeeltelijk leegstaan) en zelfs een Noors Olympisch Museum. Zie:
  www.visitnorway.com/…/bezienswaardigheden-in-lillehammer/

  Maar de meeste mensen komen natuurlijk naar Noorwegen voor de natuur. Het zuiden van het land bestaat uit een afwisselend landschap van bossen, bergen en rotsachtige kusten. Zie de pagina Nationaal Park Hardangervidda.

  Heb je niet eerder in Noorwegen gewandeld? Begin dan in het zuiden. De hoogteverschillen zijn niet al te groot, zeker als je op het plateau van de Hardangervidda wandelt. Het gebied is goed bereikbaar en het ligt niet al te ver weg. In Zuid-Noorwegen kun je ook goed fietsen: het heuvelachtige landschap is afwisselend en er is een dicht netwerk van fietspaden en -routes. Verkijk je echter niet op de steile, weliswaar korte klimmetjes!
  www.oppad.nl/?bestemming=fietsen-zuidkust-noorwegen