Sietske de Vet
Latest posts by Sietske de Vet (see all)

  La Gomera is wat mij betreft het allermooiste Canarische Eiland. Op de voet gevolgd door La Palma. Met een breedte en lengte van 20 km is La Gomera een van de kleinste Canarische Eilanden; de allerkleinste is het eveneens heel wandelvriendelijke El Hierro.

  Natuur

  Het landschap is ruig en ongerept, de dorpjes zijn klein en stil. Toeristen die het eiland bezoeken, komen er om te wandelen. Het zijn voornamelijk Duitsers, een paar Engelsen en Nederlanders. Hier geen massatoerisme. Er zijn amper stranden. Je overnacht in kleine hotels of in casita’s, kleine vakantiehuisjes op veelal prachtige locaties.

  La Gomera is heel divers. Het midden en noorden bestaat uit vochtige nevelwouden (laurierbomen), het zuiden is zonnig en droog. De steile bergen bestaan uit diepe kloven, kliffen en hoge toppen.

  Wandelen

  De wandelmogelijkheden zijn eindeloos. Omdat de hoge bergen zich op een betrekkelijk klein oppervlak bevinden, moet je veel hoogtemeters overbruggen. Alleen het nevelwoud in het midden van het eiland is minder steil. Je moet geen last hebben van hoogtevrees. Regelmatig liggen er diepe afgronden aan je voeten.

  Vervoer

  Omdat La Gomera geen internationaal vliegveld heeft, duurt de reis langer. Vanaf Amsterdam vlieg je met Transavia of Arkefly naar Tenerife Sur Airport. Met een lijnbus (of taxi) rijd je in een half uurtje naar de haven Los Christianos. Daar vaar je in ongeveer 1 uur met de veerboot naar San Sebastian op La Gomera. Je kunt vanaf Tenerife ook een binnenlandse vlucht nemen met ‘Binter’. Voor toeristen is dat niet bepaald goedkoop. In dat geval moet je eerst heel Tenerife doorkruisen (80 km), want het internationale vliegveld (Sur) ligt in het zuiden en het nationale in het noorden (Norte).

  Nuttige links

  Meer Canarische Eilanden